Maria Tănase (1913-1963)

Maria Tănase (1913-1963) a fost o cântăreață și actriță româncă deosebit de talentată și apreciată, care a avut un impact semnificativ asupra scenei muzicale și cinematografice românești în secolul al XX-lea. Născută în București, Tănase a început să cânte la o vârstă fragedă și a devenit cunoscută în special pentru interpretarea cântecelor populare românești.

De-a lungul carierei sale, Maria Tănase a abordat și alte genuri muzicale, precum muzica de petrecere, cântece de dor, cântece de mahala și chiar tangouri. Vocea ei puternică și expresivă a captat inimile publicului, iar prezența sa scenică impresionantă a contribuit la statutul său de legendă în cultura românească.

Maria Tănase a apărut și în câteva filme românești, cum ar fi „Șerban Cantacuzino” (1948) și „Alo! Ați greșit numărul!” (1958). De asemenea, ea a jucat în spectacole de teatru, precum „D’ale Carnavalului” de Ion Luca Caragiale.

Până în prezent, Maria Tănase rămâne una dintre cele mai iconice și iubite figuri ale culturii românești. Numeroase cântece interpretate de ea, precum „Lume, lume” sau „Cine iubește și lasă”, continuă să fie apreciate și reprezintă o parte importantă a patrimoniului cultural al țării.

Scroll to Top