Cine suntem?

JUNIMEA ROMÂNĂ DIN MONTREAL

este o școală de sâmbătă cu predare în limbile română, franceză și engleză pentru copii de la 4 la 18 ani.

Arc peste timp, legătura între generații

Proiect ingenios și curajos, cu valențe educative profunde, școala Junimea Română din Montreal aduce o fărâmă de cultură și civilizație românească în oceanul multiculturalismului canadian.

Bazată pe dezvoltarea inteligenței creative, a capacității de adaptare și a gândirii inventive, școala românească din Montreal oferă un alt fel de educație, prin intermediul unui colectiv de dascăli dedicați, orientați către perpetuarea valorilor de suflet, a promovării excelenței și spiritului competitiv. Pe lângă un demers educațional de calitate, asigurăm un cadru prietenos ce încurajează dezvoltarea la maxim a poțentialului copiilor la care cultivăm aptitudinile și talentul, încrederea și respectul de sine (atât din puct de vedere academic, cât și social).

Integrarea armonioasă a identității românești în actualitatea canadiană contribuie definitoriu la completarea personalității copiilor noștrii. Acest aspect ne preocupă în mod constant; de altfel, cursurile și activitățile noastre oferă posibilitatea de participare a elevilor canadieni ‘‘de souche’’ sau de diverse origini.

Elevii de la școala Junimea au oportunitatea să participe la serbările și expozițiile școlii aproape lunar, de asemenea sunt invitați pe scena unor festivaluri canadiene de anvergură. Organizăm deplasări și întâlniri cu personalități sau cu oficiali, ceea ce oferă copiilor posibilitatea de a veni în contact cu medii stimulante și cu exemple de viață demne de urmat. Cu atenție și tact pedagogic, adaptăm în permanență materialele didactice, metodele creative, ludice și activ-participative în funcție de nivelul de înțelegere al fiecărui elev.

În fiecare vară există posibilitatea de a ne deplasa în tabăra de la Sulina, care reunește copii și tineri români din diasporă. Acest cumul de activități captivante reprezintă o excelentă metodă de a restabili un contact al tinerilor cu țara de origine și cu cultura țării de adopție, contact esențial în formarea personalității individului și a conștiinței de sine.

Școala Junimea Română reprezintă:

Educația este cheia de boltă a viitorului și a unei lumi mai bune. Un dascăl adevărat te învață spre a te înălța în tine însuți. 

OTILIA TUNARU
Fondatoarea și coordonatoarea școlii Junimea Română din Montréal

Şcoala noastra dintr-o privire​

Copii
0 K+
Ani
0 +
Profesori si benevoli
0 +
Premii
0 +
Misiunea scolli Junimea Romana

Misiunea noastră este transmiterea către tinerele generații a limbii materne, a valorilor și tezaurului cultural românesc. Ne preocupă ideea de unitate în gând și faptă, totodată dorim să punem în valoare personalități care inspiră și subiecte captivante. În aceste vremuri tulburi, copiii și noi toți avem nevoie mai mult ca oricând de modele care să ne dea repere luminoase, de discuții care să ne înnobileze spiritul și să provoace idei constructive. Împreună vom crea punți de comunicare ce se vor extinde peste mări și țări, ne va face plăcere să ne regăsim pentru a vorbi despre lucruri înălțătoare, care ne conferă entuziasm, curiozitate și efervescență intelectuală, bucuria de a fi sau cum mai spune spune francezul, „la joie de vivre’’!

Valorile noastre

MEREU APROAPE, ÎN RITMUL ELEVILOR NOȘTRI!
La școala fără note, învățăm pur si simplu. De dragul dascălilor iubitori, cuprinși de valul unui entuziasm atât de mobilizator.
Este muncă titanică pentru profesori, mai ales că prin forța împrejurărilor a trebuit să ne
reinventăm pentru școala la distanța, online. Copiii isi iau toți avânt, fiecare în ritmul său, iar interacțiunea profesorului/învățătorului cu fiecare în parte captivează atenția. Se instalează orutină si o evoluție armonioasă, timpul trece cu folos si prea repede când sunt atâtea de explorat, de explicat pe înțeles! Fie că au 4 sau 18 ani, elevii ajung să fie perseverenți, descoperă plăcerea de a studia, sunt cuprinși de entuziasmul pasiunii și de fascinația cunoașterii. Intrați în ritm cu noi!
Oriunde v-ați afla, cu un simplu click suntem aproape.

Filosofia noastra

Rămânem mereu aceiași: o echipă de părinți care și-au unit iubirea și profesionalismul pentru a oferi copiilor o școală fără note, unde le explicăm pe înțeles și explorăm împreuna o multitudine de domenii ale cunoașterii.

Avem o echipa de suflet la Junimea Romana

Consiliul de administratie

Otilia Tunaru

Fondatrice et coordonnatrice MAVA / Jeunesse Richesse

Edouard Coeugniet
Dr. Chercheur investigateur, CHUM
Parent d’élève qui fréquente l’école JR

Aissata Lemay
Enseignante de français

Sadia Karimi
Enseignante des math niv. secondaire et collégial

Daniel Manolescu
Chercheur Nutrition, détenteur de médaille de la reine Elizabeth II
Parent d’élève qui fréquente l’école JR

Mihai Cristalov
Manager IT, Air Canada
Parent d’élève qui fréquente l’école JR

George Craciun
Parent d’élève qui fréquente l’école JR

Profesorii nostri

Profesorii nostri sunt profesori calificati, cu o bogata experienta in domeniu. Munca lor vizează succesul copiilor, deschizând în același timp noi orizonturi de cunoaștere. Acesta este motivul pentru care studenții noștri îmbunătățesc succesul personal și academic.

Scroll to Top