Harul de a transmite cunoașterea : Mama Sica
’’In limba ta ti-e dor’’… Grigore Vieru
EMINESCU, CONTEMPORANUL NOSTRU

Seria de conferinte Junimea Româna

–  Diaspora si România impreuna!

Junimea Română din Montréal – Școala pentru minte, inimă și cultură organizeaza seria de conferințe ‘‘Junimea Română – Diaspora și România împreună’’ cu scopul de a ne solidariza în jurul unor dezbateri interesante, din domeniul literar, cultural sau spiritual. Adresăm tuturor invitația de a participa la aceste întâlniri transoceanice, care, chiar dacă sunt virtuale, creează legături de suflet si catalizează potențial românesc intelectual.

Misiunea noastră este transmiterea către tinerele generații a limbii materne, a valorilor și tezaurului cultural românesc. Ne preocupă ideea de unitate în gând și faptă, totodată dorim să punem în valoare personalități care inspiră și subiecte captivante. În aceste vremuri tulburi, copiii și noi toți avem nevoie mai mult ca oricând de modele care să ne dea repere luminoase, de discuții care să ne înnobileze spiritul și să provoace idei constructive. Împreuna vom crea punți de comunicare ce se vor extinde peste mări și țări, ne va face plăcere să ne regăsim pentru a vorbi despre lucruri înălțătoare, care ne conferă entuziasm, curiozitate și efervescență intelectuală, bucuria de a fi sau cum mai spune spune francezul, ‘’la joie de vivre’’!

Considerăm ca este important să ne solidarizăm în jurul pasiunii pentru lectură, creativitate și studiu, pentru dezbateri pe subiecte interesante, care fascinează. Aducând alături de noi copii și tineri, vom crea oportunitatea de învăța unii de la alții, de a vibra pe aceeași lungime de undă.

Oriunde v-ați afla pe mapamond, veniți cu noi, cu un simplu click ne vom regăsi în fiecare lună, dragi exploratori ai universului literar și spiritual românesc! Nu ezitați sa ne scrieți sugestii și impresii la adresa: contact@junimearomana.com

Informații și detalii pe site: www.junimearomana.com

 

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2021. Toate drepturile rezervate.  Credit fotografii : Sorin Grigorescu & echipa Junimea