Junimea Română are câștigători la campionatul de matematică AQJM, finala Quebec!

Selena Popșoi, Sofia-Ana Bujor și Adrian Vasilică

sunt câștigătorii junimiști de anul acesta, la campionatul de matematică AQJM, finala Quebec

Felicitări, dragă Selena, Sofia și Adrian, familiilor voastre și profesorilor de matematică de la școala Junimea. Suntem mândri de voi!

Pentru rezultate remarcabile, Selena Popsoi a obtinut PREMIUL MERITAS in cadrul Galei Meritas 2022 a scolii Junimea Romana.

Sâmbătă, 4 iunie, în campusul Universității Laval din orașul Quebec, a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni matematicieni ce s-au demarcat în cadrul concursului international AQJM.

Și în acest an școlar, elevi ai școlii Junimea din Montreal s-au calificat în finala acestei olimpiade de matematică. Selena Popsoi a obținut locul al II-lea la categoria P1, alături de alți doi colegi junimiști care au obținut mențiuni speciale, aflându-se printre primii zece câștigători pe Quebec: Sofia-Ana Bujor – categoria P3 și Adrian Vasilică – categoria P3. Primii clasați au fost onorați în cadrul unei ceremonii speciale în mediul universitar, având astfel oportunitatea să cunoască alți matematicieni din sfera performanței.

Fiecare elev care participă la o competiție este câștigător al experienței ce o constituie un concurs în sine. Lucrează în plus, își explorează limitele, învață să își gereze emoțiile și timpul.

În cadrul cursului de Mate Perfo elevii junimiști au oportunitatea de a învăța să rezolve probleme de logică și de perspicacitate, într-o atmosferă agreabilă, în care gândirea creativă este din plin încurajată.

În acest an, motto-ul nostru a fost: Repetitio mater studiorum est! Citiți detalii despre evenimentul anual ce încununează efortul elevilor și studenților noștri, GALA MERITAS a reușitei educative: 

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

Scroll to Top