Turneu de şah ” Sf. Mc. Gheorghe” pentru copii si tineri – 11 nov. 2023, – ediția a treia!

Dragi părinți,

Vă anunțăm cu mare bucurie ediția a treia a Turneului nostru de şah!!!

Asa cum v-am obisnuit in ultimii doi ani, Episcopia Ortodoxa Româna a Canadei impreuna cu Scoala Junimea si ziarul ZigZag Român-Canadian organizeaza doua turnee de şah pe an: primavara si toamna. Competitia se adreseaza copiilor si tinerilor pasionati de şah cu varsta intre 6-25 ani si este organizata in data de 11 noiembrie, incepand cu ora 11:00nivel intermediari si avansati, respectiv ora 13:00 nivel debutanti (fara rating). 

Locul de desfasurare al turneului este la Catedrala Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Saint-Hubert (2000 boul. Marie, J4T 2S1).

Fiind sâmbăta, INVITAM ŞAHIŞTI DIN TOATE REGIUNILE să participe!

In urma sugestiilor si raspunsurilor dumneavoastra la sondajul nostru din data de 7 iunie editia a treia va avea un nou format:

– Turneul va incepe la ora 11 am doar pentru participantii inscrisi la nivelul intermediar (intre 1000-1300) sau avansat(peste 1300).    – Inregistrarea copiilor de la nivelul “Debutanti” se va face intr-o sala separata( intrarea pe usa din partea dreapta a intrarii principale in biserica) incepand cu ora 12:30.    – Va exista un loc rezervat pentru parintii care vor sa ramana, separat de mesele jucatorilor, unde accesul este permis doar arbitrilor.

Inscriere si regulament:

  • Pentru a participa la eveniment, cei interesați trebuie sa se înscrie până la data de 3 noiembrie 2023trimitand mesaj email la adresa cezar.vitencu@gmail.com sau mesaj text la 514-463-1887. Veți primi confirmarea pentru înscrierea copilului/copiilor.
  • Mesajul de înscriere trebuie sa conțină numele și vârsta participantuluiratingul(dacă este cazul) de pe unul din site-urile de sah online chesskid.com sau chess.com sau o autoevaluare a nivelului la care joacă șah: debutant (fără rating), intermediar (între 1000-1300) sau avansat(peste 1300).
  • Concurenții vor juca împotriva altora cu rating similar. Dacă nu au un rating, vor fi plasati in funcție de varsta. Pentru departajare, concurentul trebuie sa stie sa faca şah-mat și sa stie diferenta dintre mat si pat.
  • Organizatorii îi încurajează pe participanti sa își aducă propriul joc de șah. De preferat, jucătorii intermediari sau avansati sa aiba si ceas pentru şah sau o aplicație pe telefonul mobil.
  • Turneul se va desfășura pe durata a 2-4 ore( in funcție de nivel). Premierea va avea loc la ora 4 pm!
  • Partidele vor dura între 30-60 de minute (15-30 minute timp de gandire pentru fiecare jucător, in funcție de nivel și numărul de participanți).
  • Concurenții sunt defalcati in 3 grupe principale(debutanti, intermediari si avansati). In cadrul acestor grupe se vor forma mai multe subgrupe in funcție de varsta concurentilor.
  • Fiecare concurent va juca minim 3 partide.

Vor fi premiați primii trei clasati din fiecare subgrupa! Toți copiii vor primi diplome de participare.

Intrucât la ultima ediție costul achizitiei de cupe și materiale a depasit suma stransa din mici donații, sugerăm o taxă de minim $10 pentru fiecare participant. Fiind o taxa opțională, banii pot fi depuși într-o cutie rezervată donațiilor după înregistrarea copiilor.

Va asteptam și la aceasta ediție in număr cat mai mare!

Doamne ajuta!

Clic aici Galerie Foto si Video

Scroll to Top