De ce este importanta implicarea copiilor in activitati educative diverse?

De 12 ani parcurgem impreuna curs dupa curs, sesiune dupa sesiune, etapa dupa etapa, iar rezultatele nu inceteaza sa ne aduca satisfactii!

Pe langa pregatirea examenelor de etapa si de Minister din sistemul canadian, le propunem copiilor o serie cursuri ce incurajeaza performanta si dezvoltarea orizontului culturii generale.

Atat la matematica, cat si la alte materii scolare elevii nostri sunt implicati in diverse proiecte, cum ar fi : conferinte, concursuri de dictari sau teste, expozitii si alte manifestari culturale.

Scopul nostru principal este sa ii implicam in provocari intelectuale, creative care sa le largeasca aria de experiente motivationale. Ii indrumam mereu in ritmul lor, de aceea adaptam permanent materialele si metodele nostre.

Astfel, copiii isi descopera pasiunile, limitele, emotiile, un evantai de aptitudini si devin mai implicati, mai responsabili. Isi cultiva dorinta de a cunoaste si de a explora singuri, de a citi si a cauta raspunsuri la intrebari.

Pe masura ce competitioneaza -fiecare in ritmul sau-, isi vor consolida increderea in sine, o atitudine constructiva si perseverenta.

Un ritm constant de studiu imprima o rutina ce va ramane pentru toata viata, ca un reflex benefic. Vor intelege la modul practic faptul ca radacinile invataturii pot fi amare, dar roadele ei sunt atat de dulci. Vor invata rabdarea de a persevera si de a reincepe, pana obtii un rezultat. Vor invata sa nu abandoneze, sa ceara ajutor in cazul in care nu stiu, sa se autodepaseasca.

Formarea identitatii este la fel de importanta ca si nasterea, pentru ca se defineste personalitatea copilului. De aceea avem nevoie permanenta de implicare in actiuni stimulante si sa ne inconjuram de oameni de la care sa preluam valori, exemple, informatii inedite si captivante.

Este dovedit stiintific faptul ca atunci cand inveti lucruri inedite se produc noi circuite neuronale, iar randamentul creierului se va ridica. La orice varsta am fi, este bine sa avem spiritul deschis catre permanenta cunoastere.

In ziua de astazi suntem inclinati sa petrecem tot mai mult timp in fata ecranelor -de celular, ordinator, televizor etc.-, insa preluam intr-un mod pasiv informatii disparate. Tehnologia si retelele sociale ne rapesc tot mai mult timp si in schimb nu ne ofera informatii ce ne pot dezvolta cu adevarat gandirea si evolutia noastra.

De aceea ne straduim sa dezvoltam mereu proiecte captivante in paralel cu cursurile.

Avem chiar si pentru adulti cursuri de romana si de engleza, iar la cerere putem dezvolta si altele, ca de exemple cursuri de arte plastice.

Inca din prima saptamana a pandemiei din martie 2020 ne-am organizat si am desfasurat toate cursurile noastre online, sustinandu-ne si ajutandu-ne unii pe altii.  Mai intai de nevoie, Astfel ca in ultimii doi ani am pus accentul pe cursurile online deoarece reprezinta o alternativa practica de a participa la cursuri, oriunde te-ai afla in vacanta sau cu locuinta. Echipa Junimea este preocupata mereu de reusita elevilor sai si de aceea adapteaza in permanenta materialele, metodele, modul de comunicare.

In ficare an avem finalisti la concursul international de matematica AQJM. Pregatirea asidua continua la cursurile online pe care le puteti urma oriunde v-ati afla, conform orarului. (click ORAR)

Este demn de subliniat faptul ca pentru a te califica la aceasta ultima etapa a concursului international AQJM este nevoie de multa, foarte multa munca si de rezultate performante la etapele anterioare.

Subliniem faptul ca in fiecare an pregatim elevii la cursurile de Mate perfo, iar aceasta provocare le ofera in primul rand sansa de a competitiona, de a acumula experienta participarii la un examen.

Multumim dragilor nostri elevi pentru implicare, cu totii sunteti campioni! Multumim de asemeni profesorilor pasionati, parintilor ce ne acorda incredere si sansa de a ne ocupa de cele mai mari comori ale vietii : copiii!

Scroll to Top