Va invitam sa vedeti foto si video de la eventul care a avut loc pe 25 noiembrie

VIDEO

FOTO

…………………………………………………………………………………

Veniti sa sarbatorim impreuna, intr-un mod creativ si poetic, 1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei, ce ne aminteste de Marea Unire din 1918!

Sambata, 25 noiembrie
La scoala Junimea Romana din Montreal
INTRARE GRATUITA

Cod vestimentar: Ia romaneasca

Pe parcursul zilei, profesorii si elevii vor sublinia importanta acestui eveniment istoric, printr o serie de activitati desfasurate la cursuri.

13 :00  EXPOZITIE « Pe-al nostru steag e scris Unire! » si ATELIER-SEZATOARE «Traistuta cu minuni »

La ora 13 :00, marele public este invitat sa se alature copiilor admirand expozitia « Pe-al nostru steag e scris Unire! » si participand la atelierul de artizanat si traditii « Traistuta cu minuni ». La atelier vom crea ornamente de Craciun in stil romanesc.

14 :00 LANSAREA CARTII « Traistuta cu poeme pentru nepotelele mele », Zinaida Ambroci 

La 14 :00 va avea loc lansarea cartii « Traistuta cu poeme pentru nepotelele mele ». Poeta Zinaida Ambroci din Basarabia a ales sa isi lanseze cartea in mijlocul publicului montrealez, in aceasta zi speciala, in care putem fi impreuna de dragul copiilor si limbii Neamului. Elevi de diferite varste vor prezenta un program artistic si ii invitam pe toti cei ce doresc sa ni se alature la acest moment aniversar, sa participe prin arta, cantec si cuvant.

GUSTARI SI PRAJITURELE
Vom sarbatori cu vers, cantec, traditii, zambete copilaresti, gustand din colacul Unirii alaturi de sarea ce simbolizeaza intelepciunea, savurand o gustarica si prajiturele! Ca asa-i la noi, din mosi-stramosi: ospitalitatea se pune pe masa si se serveste cu multa caldura sufleteasca si voie-buna!

Adresa: Scoala Junimea Romana, 5625, avenue Decelles, sector A3, Montreal

Va asteptam cu drag sa sarbatorim, cu mic cu mare, sub semnul creativitatii si al bogatiei culturale romanesti!