In perioada de criza coronavirus* am tinut aproape prin cursuri online, in decursul saptamanii si sambata. Cu aceasta ocazie copiii au avut timp sa exploreze cursuri precum karate, sah, cinema TV. Parintii ne vorbesc in mediul virtual si ne scriu, comentariile si sugestiile constructive le luam in seama si evoluam impreuna, de dragul copiilor!

 

Cursuri online pe timp de pandemie* – vizualizati aici galeria foto : https://photos.app.goo.gl/SrsBsKJx2k1ewicV8

Daca va inscrieti la cursuri DUPA CE A INCEPUT SESIUNEA, apasati AICI pentru a afla mai multe detalii cu privire la tarife an scolar.

 

Mesaje de sustinere: 

30 aprilie 2020 – Respect si multumiri tuturor profesorilor! Multumim d-voastra Otilia Tunaru pentru efortul de a colabora impreuna si de a mentine nivelul ridicat de invatamint si socializare a copiilor. 

Gabriela Grozdan, mama lui Sebastian (Secondaire 2) si a lui Theodor (clasa a II-a)

 

30 aprilie 2020 – Va multumim mult doamna invatatoare Adriana! O placere sa fim impreuna online doua zile pe saptamana, in perioada asta de carantina! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate si putere!

Carolina Bujoreanu

 

25 aprilie 2020Matematică, dimineața, mulțumită Scolii Junimea si Otiliei Tunaru  (mulțumesc mult domnului profesor Ionuț Bujdei) și apoi activități, încercând marea provocare din această zi – fără telefoane ! Feodot Elena

 

18 aprilie 2020Bună ziua Otilia, Vă mulțumim pentru toate eforturile depuse de întreaga dvs. echipă! Cursurile online sunt foarte apreciate de copii și părinți.

Vă apreciem pentru că știm că mulți dintre voi aveți și propriile provocări și o familie de care să aveți grijă.

Va rog frumos să mă adăugați in lista de convocări pentru cursurile de luni și miercuri dimineață – engleză cu profesorul Victor Craig. Multumesc mult!

Vă dorim sănătate și o continuitate bună!

Lucie (mama Sofiei G.)

 

17 aprilie 2020 – Aceste 5 săptămâni au fost bogate în realizări, descoperiri și provocări. Situația nu a fost ușoară, dar totul va fi bine ! Iată un videoclip pentru noi toți de la dragalasele Andreea-Sânziana și Loriana care ne salută și ne încurajează în limba română: https://www.youtube.com/watch?v=B1FHjB3RY_A

 

16 aprilie 2020 – O mamica din Montréal, al carui baiat este in Secondaire 2 (anul 2 de liceu), ne scrie: “Multumesc frumos pt cursurile online. Ma bucur pt. puiul meu, ii e f. greu, sta singur in casa, de 3 saptamâni 9h/zi.

Cel mai greu este sa se organizeze. Fiindca este singur. Eu lucrez in spitale. Uneori cand ajung acasa nu ma mai tin pe picioare. In CIUSSS nostru e si Hôpital Verdun si Nôtre Dame, in curand s-ar putea sa ne deplaseze daca nu mai au personal. Mi-e dublu dificil, panica din spitale si copilul singur acasa. Roaga-te si pt noi. Incep lucrul acum.”

 

16 aprilie 2020 – Sunt tare prinsa cu formarea online pentru la munca, încerc sa ii ocup placut timpul lui Alex, personal sunt mulțumită de cum se desfășoară toate cursurile online organizate de Junimea și ma simt norocoasa ca Alex are oportunitatea asta sa avanseze în materie, de acasă. Mulțumesc din suflet pentru efort și pentru buna voastra organizare! Imi imaginez ca nu a fost ușor, e o munca titanica ce faceti voi. Păstrăm legătura. (Adriana, mama lui Alex, clasa a V-a)

 

14 aprilie 2020 – Buna, Junimea! Suntem bine, Gabriel e bravo si lectiile voastre online chiar sunt mult binevenite!

O sa iesim din asta cu totii cu bine, daca vom invata lectia ce ne-a dat-o universul.

Voi sunteti tare bravo! Scoala merge bine cu voi. Multumim!

(Lora, mama lui Gabriel, clasa a IV-a)

 

13 aprilie 2020Buna ziua Junimea,

Suntem incantati de cursurile online, noi parintii. Foarte utile. Adrian face matematicile toate si franceza.

Suntem multumiti caci incepe si sahul; e un pic cam incapatanat dar sper sa il convingem. A mai facut sah in clasa I si la maternelle. Apoi nu prea a mai vrut, dar acum e o buna ocazie. Se uita cu interes si chiar are raspunsuri.

Toate cursurile sunt utile; depinde de disponibilitatea fiecaruia.

Adrian este la Academie Ste-Anne si nu s-au oprit deloc din lectii. O data pe an le fac de acasa, sunt obisnuiti cu online. Multumesc.  Viorica, mama lui Adrian din clasa a VI-a

 

19 martie 2020Buna ziua Doamna Turculet,

Scuzati-ma ca va deranjez, dar cred ca o sa va faca placere; azi, am mai facut ceva teme cu Theo si cand a ajuns sa faca un exercitiu cu planul cartezian, mi-a povestit ca, dupa ce a facut planul cartezian cu dvs sambata, luni l-a facut si la scoala si ca el avea mana tot timpul pe sus si stia sa raspunda. Nu stiu daca ati remarcat deja, dar Theo e destul de timid asa ca am fost foarte mandra de el cand mi-a povestit ca vroia sa raspunda si ca era bucuros ca stia!

Multumim mult.

O zi buna,

Magdalena

 

15 martie 2020 – Otilia Tunaru, coordonatoarea proiectului, a trimis un mesaj video încă de la începutul crizei coronavirus*, în timp ce lucra intens împreună cu echipa Junimea Română pentru a găsi soluții de sprijin concret. Vizionați video AICI.

 

Copiii au nevoie de îndrumare personalizată și de un mediu stimulant, de dascăli iubitori și de exemple demne de urmat, care să îi facă să descopere lumea fascinantă a cunoașterii. Punându-i în valoare, ajutându-i să aibă un ritm de muncă susținut și să își fixeze repere, dezvoltându-le gândirea creativă și o atitudine pozitivă, îi pregătim pentru reușita școlară, dar mai ales pentru viață. Vizăm performanță, fiecare trebuie să evolueze în ritmul său și să aibă încredere în atu-urile proprii! Școala Junimea organizează de 10 ani cursuri, evenimente culturale și o diversitate de activități.

De acasă, de oriunde în lume, vă invităm la CURSURI ONLINE!

  • Matematică & Matematică – pregatire pentru admitere si concursuri internationale
  • Limba Română – cultură și civilizație
  • Geometrie
  • Engleză
  • Franceză & Franceză – pregătire pentru examene si admitere la secondaire
  • Ajutor la temele pentru acasă în privat sau semi-privat. ( Scrieți la secretariat pentru o evaluare corectă a situației dvs., prin e-mail contact@junimearomana.com)
  • Karate marțea și joia de la 19:00
  • Șah vinerea de la 10:00 (debutanți) + de la 11:00 (intermediari și avansați)
  • Arte plastice pe platforma Classroom.
  • NOU ! CURS CINEMA TV – CURS GRATUIT ONLINE PENTRU TOȚI ‼️ Școala Junimea oferă gratis tuturor cursul Cinema TV vinerea de la 17:30 Așadar :  Motor ! A C Ț I U N E !!  (Pentru a primi convocări online la acest curs gratuit, trimiteți nume, vârsta și adresa dvs. de e-mail la secretariatul școlii: contact@junimearomana.com)

Daca va inscrieti la cursuri DUPA CE A INCEPUT SESIUNEA, apasati AICI pentru a afla mai multe detalii cu privire la tarife an scolar.


Veniți alături de junimiști! Zilele vor trece cu folos și vom spori informații și competențe noi! Și prietenii voștrii sunt bine primiți!
ATENTIE! Orele afișate sunt orele din Montreal-Canada; în cazul în care vă aflați în alta zonă, informați-vă care este decalajul orar.

Școala Junimea Română organizează de 10 ani cursuri, evenimente culturale și o diversitate de activități. Orar, calendar școlar, înscrieri: www.junimearomana.com

 

*Starea de urgență în materie de sănătate a fost declarată pe 12 martie 2020 pe tot teritoriul Quebecului și puțin peste tot în lume pentru a pune în aplicare măsuri menite să asigure protecția populației. Începând cu 13 martie, școlile și alte instituții au fost închise, mitingurile au fost interzise. Sunt oferite instrucțiuni de sănătate și oamenii trebuie să stea acasă, totul s-a schimbat și am trăit o perioadă de izolare socială strictă. Acum, schimbarea este viața. Dispare societatea cunoscută de mult.

Trebuie să reorganizăm totul într-un alt mod: muncă, metode de predare, măsuri de igienă de adoptat atunci când mergem la magazinele alimentare, relații umane, hobby-uri, sport, cultură, totul! Toată lumea are un rol de jucat în reducerea riscului de răspândire a virusurilor.

COVID-19 este o boală nouă care nu a fost încă identificată la om. În cazuri rare, coronavirusurile care infectează animalele pot infecta oamenii. COVID-19 poate fi răspândit în prezent printr-un contact strâns de la persoană la persoană, ceea ce a dus la o pandemie.

Video Coronavirus explicat copiilor (în franceză):

https://youtu.be/yJbXEf9Tmus

 

https://youtu.be/tRQVLt7d5t4

 

Video in engleza: https://youtu.be/5DlOGKpMNs4

 

    

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2019. Toate drepturile rezervate.  Credit fotografii : Sorin Grigorescu