Povestea unui proiect de suflet ce continua in timp.

Scoala Junimea implineste 10 ani de existenta.

Motto: Şcoala cea mai bună este aceea în care vezi alături de tine sufletele care-ţi sunt ca fraţii şi surorile. – Nicolae Iorga * Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa. – Regele Ferdinand I * Cel ce deschide o şcoală închide o temniţă. – Victor Hugo * Ai carte, ai parte! – zicale româneşti * Scoala este locul unde îţi ţeşi norocul. – zicale româneşti * Limba romana e patria mea. – Nichita Stanescu * Las voua mostenire: Cresterea limbei românesti. Ş-a patriei cinstire. – Ienachita Vacarescu * Educatia este cheia de bolta a viitorului si a unei lumi mai bune. – Otilia Tunaru * Un dascal adevarat te invata spre a te inalta in tine insuti.– Otilia Tunaru

Arca TV a realizat o emisiune care pune in lumina munca asidua a echipei de elita Junimea ce s-a cristalizat in jurul unei idei: aceea de a transmite generatiilor viitoare tezaurul cultural-lingvistic românesc si de a oferi un spatiu efervescent, ca un catalizator al inteligentei românesti. Toti profesionistii reuniti in acest proiect ofera cursuri si activitati de calitate puilor de români nascuti departe de tara. Cursurile de româna, precum si alte cursuri, sunt disponibile in clasa si online, deci scoala Junimea este deschisa oricui, oriunde s-ar afla in lume.

Click aici pentru a viziona emisiunea Arca TV Scoala Junimea Româna din Montreal – 4 septembrie 2020: www.youtube.com/JUNIMEA 10 ani de existenta.

Președinția României a emis decretul nr. 1022/2019 din data 29 noiembrie 2019 prin care face cunoscută următoarea decizie de confirmare a valorii școlii Junimea din Montreal: «Cu prilejul Zilei Naţionale a României, în semn de  deosebită apreciere și recunoștință pentru profesionalismul și dăruirea puse, de-a lungul timpului, în slujba actului educațional, pentru contribuția avută la promovarea limbii şi  literaturii române și a imaginii României peste hotare,  pentru  susţinerea  activă a  culturii și a valorilor românești, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul  „Meritul  pentru   Învăţământ”   în   grad   de Cavaler doamnei Tunaru Otilia-Sorina, fondator şi coordonator al Şcolii Junimea Română din Montréal,  Canada.»

Cititi articol complet AICI.

Intreaga echipa Junimea este omagiata in acest fel, munca de peste 10 ani fiind astfel recunoscuta si acreditata la cel mai inalt nivel. Felicitari tuturor, intregii echipe de suflet Junimea, parintilor, copiilor, colaboratorilor!

Invitam pe oricine doreste sa ni se alature pentru a se molipsi de entuziasmul si de bucuria spiritului junimist. Suntem in cautare de parteneri generosi care pot sustine concursurile si activitatile noastre, printre care Campionatul de sah Junimea, spectacole si vernisaje, Gala Meritas ce are loc in fiecare an in luna iunie, incununand  performanta romaneasca la Montreal.

Perseverenta – cheia succesului. Valorile românesti – o  inspiratie permanenta. Pasiunea – singurul capital cu care am pornit la drum.

Spiritul junimist s-a conturat tot mai pregnant aici la Montreal, rezultand o adevarata familie de suflet ce vibreaza la unison. Inca din primul an de infiintare, elevii scolii Junimea au obtinut rezultate remarcabile la concursuri internationale de matematica si la admiterea la secondaire (liceu), la care s-au adaugat victorii la sah, karate, arte plastice si alte discipline scolare. Care este secretul rezultatelor ce ne disting? Muncim cu pasiune si predam in mod logic, iubim copiii si cautam solutii pentru oricine vine sa ne ceara ajutor.  Suntem la dispozitie pe e-mail in permanenta, iar cand ne vedem lucram intens si cu seriozitate maxima.

Continuam sa ducem renumele de român mai departe, pe podiumuri de performanta dar mai ales in viata cotidiana, unde transpunem ceea ce invatam in clasa: bunele maniere, regula bunului simt, simtul creativ, atitudinea constructiva si logica, inteligenta emotionala, forta prieteniei si a solidaritatii.

Haideti sa fim impreuna de dragul copiilor!

Otilia Tunaru si echipa de suflet Junimea

Sa ne amintim de inaugurarea scolii din septembrie 2010 apasati aici pentru a citi articolul redactat de Anda Cismasiu in ziarul montrealez Pagini Românesti

Ecouri in mas media cu prilejul acordarii Gradului de Cavaler, la Montreal :

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2020. Toate drepturile rezervate.  Credit fotografii : Sorin Grigorescu & echipa Junimea