Alexander Coman – primul canadian acceptat in 2020

cu bursa la Philips Academy Andover

VIDEO Alexander AICI

Va prezentam liceanul Alexander Coman (secundar 3), care indrumat de profesori junimisti a evoluat mult in patru ani. A facut o pasiune pentru matematica si engleza si se pregateste in continuare online cu domnul profesor de matematica Dorin Balanescu (curs privat) si cu domnul profesor de engleza Victor Craig. Dupa participarea la concursuri de matematica, a reusit o alta performanta: aceea de a fi primul canadian acceptat in 2020 cu bursa la Philips Academy Andover din SUA, cu scorul de 798 din 800 de puncte.

Alex, cum il alintam noi, participa impreuna cu fratiorul sau Nicholas la cursuri pe durata intregii zile de sâmbata. Cei doi frati si-au perfectionat la Junimea si vorbirea limbii române, pe care nu o stapâneau prea bine. Si-au facut prieteni buni, cu care impartasesc valori comune, sunt implicati in activitatile culturale si recreative junimiste.

Alex s-a implicat cu placere in organizarea Galei Meritas, iar in 2019 a fost prezentator, alaturi de alte trei colege.

VIDEO GALA MERITAS 2019FOTO GALA MERITAS 2019

In plus de scoala, Alex isi gaseste timp si pentru sport. El este arbitru de fotbal (soccer) la juniori si este asistent de antrenor de soccer.

Iata ce ne declara Alexander Coman:

‘’Voi povesti in franceza parcursul meu, pentru a ma face inteles de cât mai multi copii si tineri care invata, ca si mine, la scoala franceza aici in provincia Quebec din Canada.

As vrea sa stiti ca nu voi uita niciodata faptul ca sunt român si voi spune intotdeauna, cu mândrie, care sunt originile mele.

Nu voi uita ca la scoala JUNIMEA gasesc intotdeauna sfaturile cele mai bune si oameni atât de calzi la suflet, cu care voi ramane bun prieten.

Si când voi fi departe de voi ne vom auzi pe Zoom la cursuri online, voi participa cât pot la unele activitati, de la distanta.

Eu sunt român, iar talentul meu la fotbal, la matematica, iubirea de familie si de prieteni, cred ca vin din faptul ca simt româneste. Pentru noi, scoala este pe primul plan. Si cred in deviza care ma indruma in viata: NIHIL SINE DEO.’’

 

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Romana 2021. Toate drepturile rezervate. Interzis să utilizați, copiați, distribuiți fără a preciza sursa. Credit foto :  Sorin Grigorescu