Desi ne apropiem de sfârsitul anului scolar (sau poate tocmai de aceea), elevii scolii Junimea Româna din Montréal au parte de o perioada extrem de intensa, în care o mare pondere o au concursurile.

Astfel, sâmbata, 18 mai (ora 10.30) se va desfasura competitia “Cangurasul”, destinata celor mai mici dintre concurenti (ciclurile pre-matérnel si matérnel). În aceea?i zi, la ora 13.00, copiii vor avea ocazia de a se întâlni cu un oaspete din România, în persoana lui Roland Podar, director al Ansamblului de balet din Cluj-Napoca.

A doua zi, duminica, 19 mai, scoala organizeaza o vizita la Ottawa, cu trei obiective: Parlamentul Canadei, Ambasada României si Festivalul lalelelor.

Weekend-ul care urmeaza aduce cu el un concurs de cunostinte generale si geografie (sâmbata, 25 mai, ora 13.15), urmat, la ora 14.15, de un concurs de desene pe tema apropiatei zile a copiilor.

O noua sâmbata, 1 iunie, un nou concurs: de aceasta data, cu tema “micul explorator”, la ora 12.00. Urmeaza, la ora 13.00, o sesiune informativa pentru parinti, sustinuta de psiholog Angelica Tiperciuc.

Înainte de intrarea efectiva în vacanta, sâmbata, 15 iunie, elevii scolii, împreuna cu parintii (plus rude, prieteni etc.) sunt invitati la festivitatea de premiere prilejuita de sfârsitul anului scolar.

Toate activitatile mentionate (cu exceptia excursiei la Ottawa, bineînteles) au loc la sediul scolii: 5625 rue Decelles, Montréal. Pentru informatii suplimentare, sunati la tel. 514 884 6530.

Sursa : http://www.paginiromanesti.ca/2013/05/17/scoala-junimea-romana-activitati-de-sfarsit-de-an-scolar/