Merci doamnei Angela Faina pentru un an bogat si roditor la matematica! Noi intr-adevăr am văzut mari schimbări la Cristian si multe lucruri noi asimilate! Mult succes mai departe!
Pireu Valentina, mama lui Christian, elev al scolii Junimea Romana din Montreal. Iunie 2016
Prin acesta scrisoare as fi dorit sa Va multumesc pentru munca depusa in timpul anului scolar. Laura mi-a vorbit mereu cu placere despre dvs si depsre activitatile ei de la scoala romaneasca. Inca o data Va multumesc si va doresc o vacanta cat mai placuta.
Cu profund respect, Elena si Laura Prijilevski. Iunie 2016
In 22 de ani de diplomatie nu am mai intalnit un proiect de scoala romaneasca de o asemenea anvergura.
Domnul Dorian Mihai, consilier ministerial la Ambasada Romaniei din Canada. 19 mai 2013
Tinem sa va multumim pentru munca si efortul depus cu copiii nostri, rezultatele sunt vizibile si aceasta ne bucura enorm! Indeosebi la cursul de matematica, datorita doamnei Cristina Tocu, baietelul nostru a ajuns printre cei mai buni elevi.

Un mare Multumesc doamnei Otilia Tunaru si intregului colectiv al Scolii Junimea pentru spectacolul de Craciun, am simtit o emotie deosebita ascultand colindele si interpretarile copiilor pregatiti la cursul de muzica de catre doamna Mihaela Zdrenghea!

Va uram tuturor Sarbatori Fericite, fie ca noul an sa va aduca multa sanatate si belsug in toate, ca sa puteti continua!!!

Diana si Sergiu Morosan, parintii lui Marius, cls I (14 dec. 2015)
Baietelul meu a obtinut un rezultat foarte bun si neasteptat pentru mine, deoarece eu il consideram cu un nivel mai scazut fata de alti copii! Dar odata cu pregatirea la concursuri putem descoperi adevaratul nivel al fiecarui copil. Multe multumiri in primul rand d-nei Otilia Tunaru care a avut geniala idee de a infiinta scoala Junimea Romana din Montreal. Aici copiii nostrii pot sa invete la diverse materii in plus fata de scoala publica si asa ii putem ajuta sa obtina rezultate scolare tot mai bune, dar mai ales pentru ca ati ales in corpul profesoral oameni de o calitate desavarsita! As numi cu acest prilej o profesoara de exceptie, si anume d-na Cristina Tocu (prof. matematica si stiinte). Permiteti-mi sa spun de exceptie deoarece acesta este adevarul curat. Iata cum reuseste reale minuni si cu cel mai timid elev: avand o deosebita daruire la clasa, explicandu-le cu calm, insuflandu-le copiilor placerea de a veni la orele dansei, daruind nelimitat din timpul liber si trimitandu-ne pe foi si pe e-mail teme, corectandu-le si comunicand eficient cu elevii, daruindu-si chiar si locuinta in ziua dinaintea concursului international (pentru a recapitula cateva ore bune cu toti cei care au fost dispusi), si in final administrandu-le cea mai puternica incurajare posibila in ziua concursului: prezenta dansei la competitie. Astfel copiii nu au mai avut emotii, ci s-au simtit in largul lor, ca la scoala româneasca (din spusele baietelului meu)!

Multumim ca a lasat Dumnezeu sa mai existe si oameni care sa lucreze cu inima!

Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va daruiasca ce stie EL ca este mai bun pentru fiecare si mai ales sanatate multa ca sa puteti sa ajutati cat mai multe generatii de copii. Ma bucur nespus de mult cand vad ca au reusit multi copii romani la concursuri internationale, datorita sprijinului si pasiunii dvs.

Cu multe multumiri,

Tereza Bocan - mamica lui Richard, clasa I (8 mai 2015)
Va multumim pentru daruirea cu care l-ati indrumat pe Christian pe tot parcursul acestui an! Datorita pregatirii intense de la scoala Junimea Romana, Christian a obtinut locul al saptelea pe Québec la concursul Kangourou des Mathématiques si a primit Certificatul de excelenta. Volumul de teme pe care le-a avut la matematica i-au mentinut ritmul sustinut de munca si l-au ajutat sa devina mai organizat si mai autonom. Datorita motivarii pe care a gasit-o la dumneavoastra a dobandit deprinderea de a munci mai mult la matematica. Eforturile de a lucra probleme diverse de calcul mental si de logica i-au dat un inceput bun pentru anul acesta si speram ca va continua in acelasi ritm si anul viitor. Va multumim pentru tot si va dorim o vacanta frumoasa, pentru a putea continua in toamna munca minunata pe care o faceti la Junimea Romana.
Cristina si Bogdan Berliba, 12 mai 2014.
Scoala Junimea Romana din Montreal joaca un rol important in viata comunitatii noastre, pentru elevii sai, pentru parintii si profesorii implicati.

Pentru mine personal, colaborarea cu scoala romaneasca, ca profesor de limba engleza, a insemnat nu numai posibilitatea de a acumula necesara experienta canadiana. Recomandarile pe care le-am primit de aici m-au ajutat sa-mi gasesc un loc de munca intr-o institutie de invatamant redutabila din Canada, YMCA du Québec. Admir si respect daruirea si eforturile depuse de toti cei implicati pentru ca acest proiect sa prinda viata si sa reflecteze sufletul romanesc pe continentul nord-american.

Mihaela Etves, profesoara de romana si engleza
Vreau sa aduc multumiri scolii si d-nei profesoare Angela Faina, pentru aportul sau considerabil! Datorita eforturilor dvs, fetita mea Beatrice Iurcovschi si-a ameliorat rezultatele la matematica si chiar mai mult, a reusit sa obtina medalia de aur la concursul de matematica Kangorou, fiind clasata in topul primilor 2% matematicieni din Canada. Va multumesc mult pentru sugestia si pentru insistenta de a persevera in pregatirea la acest concurs. Sunt foarte recunoscatoare.
Veronica Iurcovschi, mai 2014.