Incursiune in universul gastronomic romanesc, punand in evidenta traditiile si arta culinara!

In fiecare sambata, la cafeteria

Universul românesc este imbogatit si prin arta culinara, atat de savuroasa si de elaborata. De aceea, in fiecare sambata preparam bucate proaspete si alese, ca la mama acasa. Scopul este de a le oferi copiilor si tuturor celor prezenti bucuria de a descoperi bucataria romaneasca de zi cu zi, cat si preparatele speciale de sarbatoare, adica bucate randuite in functie de anotimp si de praznice. Cu ocazia diferitelor ocazii, oferim delicii specifice, ca de exemplu mucenici, cozonac, pasca, placinte, biscuitii lui Mos Craciun. In perioada de post, oferim dulciuri, sandwich-uri si alte gustari de post. Asteptam sa ne vizitati si sa ne propuneti ce anume va doriti sa degustati. Ne face placere sa fim impreuna si sa crestem impreuna cu copiii, sarbatorind romaneste!

In fiecare sambata la scoala Junimea puteti cumpara la preturi modice delicii traditionale si gustari proaspete:

  • dulciuri: savuroase amandine, felii din rafinatul tort Carpati, salam de biscuiti, eclere, savarine, briose, etc.;
  • sandwich-uri si alte gustari;
  • serviciu de catering pentru masa de pranz, in fiecare sâmbata pregatim un alt meniu + desert;
  • serviciu de catering pentru orice eveniment (de la prajituri de casa si torturi elaborate, pana la aperitive, sarmalute cu mamaliguta, chiftele, snitele cu pireu, macaroane cu branza, pilaf si alte bucate, din cele mai complexe).

Echipa scolii primeste saptamanal lista cu preparatele ce se gasesc in fiecare sâmbata. Pentru degustare va asteptam cu mult drag, pe durata programului scolar (10:00 – 15 :30)!

INFO si comenzi : contact@junimearomana.com

România se afla la rascruce de drumuri, dovada fiind istoria noastra tumultuoasa. Prin intersectarea culturilor, gastronomia româneasca are influente balcanice, germane, sarbesti, italiene, turcesti si maghiara, dar nu numai. Este binecuoscut faptul ca turistii sunt cuceriti de diversitatea gusturilor si de rafinamentul oferit de preparatele românesti. Unul dintre felurile de mancare tipic românesti este mamaliga, facand parte din alimentatia de baza a taranilor agricultori si a crescatorilor de animale ce formau poporul roman. Mamaliga este preparata uneori cu adaosuri ca unt si branza, rezultand deliciosul bulz, ca pe vremea lui Creanga. Prin formarea sa daco-româna, cultura gastronomica a poporului român a mostenit numeroase obiceiuri culinare: de la români vine placinta, turcii au adus ciorba de perisoare, grecii musaca, de la bulgari exista o larga varietate de mancaruri cu legume, iar snitelul vine de la austrieci. Si cum un loc aparte in bucataria româneasca il au dulciurile si aluaturile coapte in combinatie cu nuca, branza sau fructe, va asiguram ca si oferta noastra va fi pe masura!

Va asteptam cu mult drag sa ne vizitati, sa mancati si sa ne propuneti ce anume va este pofta sa degustati.

 

Junimea Română, din 2010 – Fondator si coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea