Bucuria sărbătorilor pascale reflectată în icoane 

Expoziția copiilor de la școala Junimea din Montréal 

La cursurile de arte plastice, sub îndrumarea artistului Vladimir Midvichi, copiii au pătruns tainele picturii de icoane, care este o forma de artă sacră. Vă invităm să vizionati lucrările pe care le-au realizat elevii noștri. Video aici: Scoala Junimea Expo Paste 2021

Ne pregătim cu mic cu mare pentru Sfintele sărbători de Paști.

Puii de români din Montreal explorează la școala Junimea limba și cultura română, pictură de icoane pe lemn și pe sticlă, pregătesc ca in fiecare an cântece și poezii. Ii invătăm pe copii traditii și semnificatii, ii introducem in atmosfera de sărbătoare pascală.
                       
Ii invătăm pe copii răbdarea, importanta detaliului, frumusetea simplitătii, fascinatia picturii naive de inspiratie populară. De asemeni, copiii au oportunitatea de a invata diferite tehnici de desen si picturale, curente culturale și pictori de seamă. De 11 ani, suntem mereu aceiași: o echipă de părinți care și-au unit iubirea și profesionalismul pentru a oferi copiilor o școală fără note, unde le explicăm pe înțeles și explorăm împreună o multitudine de domenii ale cunoașterii. Chiar dacă restricțiile durează și oferim cursurile online, copiii evoluează armonios, împreună totul devine mai ușor, iar atmosfera entuziastă încurajează perseverența școlară. Continuăm, cu mult drag!
La Scoala Junimea Româna oferim cursuri in franceză, engleză și română și ne adaptăm la nivelul de înțelegere al elevilor noștri.

Pentru toți cei care sărbătoriți Sfintele sărbători de Paști, școala Junimea din Montreal vă dorește să aveți parte de liniște sufletească și binecuvântare alături de cei dragi!

Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând!

 

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2021. Toate drepturile rezervate.  Credit fotografii : Sorin Grigorescu și echipa Junimea.