Ziua Națională a României! Ediția 2020 – Ce Românie frumoasa avem!

Acasa/Evenimente scolare/Ziua Națională a României! Ediția 2020 – Ce Românie frumoasa avem!
Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

LA MULTI ANI ROMANIA! 

 La mulți ani români! Îmbrăcăm sfânta ie pe 28 noiembrie si 1 decembrie.

 

Va trimitem un buchet de sperante, atât de frumoase prin emotia sincera a copiilor!

Ce Românie frumoasa avem! Micii artisti ai scolii Junimea Româna din Montreal au realizat o pictura de grup sub indrumarea profesoarei si artistei Claudia Mandl. Iata cum e proiectata România prin ochii puilor de români! Unii dintre ei sunt nascuti departe de Tara, dar o descopera prin cursurile de arte, limba româna, cultura si civilizatie. E un mare privilegiu pentru toti cei care participam la acest proiect de suflet. Vizualizati aici etapele evolutiei picturii “ROMÂNIA La multi ani!” acrilic pe panza 40×30 po.

Micii junimisti din Montreal au desenat, au invatat cântece si poezii, duc mai departe renumele de român, la concursuri internationale de matematica si competitii de sah, oriunde ne vor purta pasii in lumea asta mare! Puisorii veseli  si intreaga echipa Junimea Româna adreseaza o calda urare din inzapezita Canada: La multi ani români, oriunde v-ati afla!!

 

Sâmbata 28 noiembrie vom fi uniti prin urarea La multi ani România

Adresa: Scoala Junimea Romana, 5625, avenue Decelles, H3T 1W4, Montreal (proximitate metrou Côte-des-Neiges)

INTRAREA SI PARCAREA ESTE GRATUITA

Cod vestimentar :  Imbracam ia ancestrala si purtam simboluri românesti

La clase, fiecare cadru didactic va sublinia importanta acestei sarbatori ce marcheaza  Marea Unire de la 1918.

 

Expozitie :  Vom expune lucrarile copiilor si ne vom bucura impreuna de frumoasele lor realizari. Haideti sa vibram impreuna si sa primim cu drag mesajele transmise din operele lor de arta.

 

Medaliere campionat de sah :  Vom incheia Campionatul de sah Junimea, care dupa patru saptamani isi va medalia campionii!

 

Sfantul Apostol Andrei :  In calendarul crestin ortodox, 30 noiembrie marcheaza sarbatoarea Sfantului Andrei care este ocrotitorul Romaniei, prilej cu care uram celor ce poarta numele  Andrei si Andreea: La multi ani binecuvantati si sa ne traiti sanatosi, cu numele!

Sfântul Apostol Andrei a fost primul propovăduitor al Evangheliei la geto-daci. Sfântul Andrei a fost fratele Sfântului Petru și împreună au fost primii ucenici ai lui Hristos. Dupa Pogorârea Sfântului Duh, prin tragere la sorți, Apostolii au primit teritoriile unde să predice. Astfel, Sfântul Apostol Andrei va predica în Scytia și Asia Mică. A fost răstignit pe o cruce în formă de „X” si a fost martirizat la Patras, în Grecia. În anul 1995, a fost proclamat „Ocrotitorul României.“

Stiati ca exista Creația populară „Colindul Sfântului Apostol Andrei” ce prezintă istoria propovăduirii creștinismului românilor din Scythia Minor, Dobrogea de astăzi.

 

Ziua Nationala a României :  De 1 Decembrie – Ziua Nationala a României si la 101 ani de la Marea Unire, haideti sa fim uniti in cuget si-n simtiri, dar mai ales prin binele pe care il facem in jurul nostru, fiecare dupa puterea sa!

Daca privim spre istoria noastra atat de zbuciumata, poporul roman este ospitalier, iubitor de pace si de valori de suflet, cu o rezistenta dincolo de pamantean.

Continuam sa purtam cu mandrie sfanta ie, sa vorbim dulcele grai ‘’al vechilor cazanii’’, sa credem in potențialul nostru, sa ne tinem de stalpul de lumina al credintei.

Fie ca Ziua  Nationala sa fie prilej de a reflecta la valorile noastre si sa le afirmam cu mandrie, transmitandu-le generatiilor viitoare!

 

Haideti sa fim mai uniti, de dragul copiilor!

Va asteptam cu drag sa sarbatorim, cu mic cu mare, sub semnul creativitatii si al bogatiei culturale românesti! 

 

Vizualizati  FOTO

 

*Nota Bene: Va rugam transmiteti in retelele dumneavoastra de socializare. Mass-media este invitata sa preia informatia.

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2020. Toate drepturile rezervate. Interzis să utilizați, copiați, distribuiți fără a preciza sursa. Credit fotografii : Sorin Grigorescu & echipa Junimea

INFORMATII DE CONTACT

Pavillon Lalemant, Secteur D3;
5625, avenue Decelles, Montreal, QC, H3T1W4 Canada


Telefon: 514-884-6530
Email: contact@junimeamontreal.org
Go to Top