Încarc Evenimente

Video souvenir AICI.

Credit foto: Sorin Grigorescu & echipa Junimea

Sarbatorim inca un an scolar junimist impreuna! Al zecelea, care va fi de pomina! Iar la cererea parintilor vom demara  cursuri de vara, in scopul de a consolida materia si de a mentine legatura cu copiii, intr-un mod agreabil si cu tact pedagogic. Vom continua sa fim scoala fara note, care ii invata pe copii ca in viata nu exista probleme decât la matematica, dar pâna si pe acestea vom sti sa le rezolvam cu zâmbetul pe buze, caci impreuna totul e mai usor!

Ca ieri incepeam entuziasmati un nou an scolar… câte si mai câte amintiri s-au adunat in tot acest rastimp! Va fi un an unic prin incarcatura sa emotionala, fiindca am avut de infruntat perioada de izolare datorata crizei coronavirus!… Dar am privit in perspectiva si nu ne-am lasat, ci am cautat solutii pe care inca le ajustam. Incercam, avansam, evoluam!… Multe nu vor mai fi ca inainte, insa noi suntem solidari si stim ceea ce vrem: oferim ce este mai bun pentru copii. In toata situatia complexa din jur, acest gând simplu si luminos razbate la unison, dându-ne un sens clar.

Important este ca am tinut aproape si am asigurat copiilor o alternativa mai buna, aceea de a mentine un ritm de studiu, de a se gândi la lucruri utile, de a comunica si de a-si exprima angoasele, de a-si vedea colegii si profesorii in mod frecvent. Faptul ca avansam ne incurajeaza; ne zâmbim si deodata suntem mai etuziasti; suntem uniti in jurul unei gândiri constructive si vom gasi mereu noi solutii. Am primit si vesti tragice, dar tot impreuna am gasit cuvinte de incurajare si oameni-resurse care au stiut sa ajute concret.

Deja ne-am obisnuit ca toate cursurile si activitatile sa fie in mediul virtual, s-a instalat o noua rutina. Va multumesc tuturor pentru eforturi si incredere, iata-ne lansati cu succes in ”aventura online” care ne-a adus pâna la urma noi satisfactii! Este o munca titanica, insa echipa Junimea s-a intrecut pe sine si a gasit o cale profesionista pentru a ajunge in casele dumneavoastra prin scoala la distanta.

Ce invataminte rezulta dupa aceasta perioada de bulversari si de incertitudini?

  • Ca in viata este capital sa ai cunostine si informatii corecte, dar mai important este sa stii cum sa le adaptezi unei rasturnari de situatie.
  • Nu este suficient sa iti faci un plan bun, trebuie sa ai curaj, sa gândesti pozitiv si sa nu renunti când sunt schimbari bruste ori când se aglomereaza indoielile.
  • In situatii critice doar in familie iti gasesti adevaratul refugiu, insa faptul de a apartine unui grup unit prin aceleasi valori ne-a dat sansa de a avea mai multa incredere in resursele proprii.
  • Nadejdea si valoarea umana innobileaza si solutioneaza cumva orice situatie, daca avem rabdare si incredere unii in altii. Oricât de imprevizibile vor fi situatiile in viitor, avem aceasta certitudine ce ne va inspira calm si siguranta.

Continuam sa crestem odata cu copiii, iar acest front comun ne va da forta si bucurie, vointa si speranta in mai bine!

 

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2020. Toate drepturile rezervate. Interzis să utilizați, copiați, distribuiți fără a preciza sursa.

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!