Încarc Evenimente
Deprecated: Funcția tribe_get_view este considerată învechită începând cu versiunea 5.13.0. Folosește în locul ei On version 6.0.0 this function will be removed. Please refer to https://evnt.is/v1-removal for template customization assistance.. in /home/junimea/public_html/wp-includes/functions.php on line 5379

Junimea Româna – Scoala pentru minte, inima si cultura si Parohia Sfânta Maria din Gatineau

va invita cu mult drag

la Excursiea de la Ottawa, editia aXI-a si

Festivalul Românilor de Pretutindeni, editia a IV-a

duminica 22 mai 2022, de la 12:00 pana seara, intr-o locatie de vis:

Parc Hollow Glen – 12, chemin du Parc, Chelsea (Québec) J9B 1C2

Deschidere oficiala la ora 13:00.

Parcare gratuita.

 

Dragi prieteni,

Haideti sa celebram impreuna Ziua Românilor de Pretutindeni*! Oameni buni de omenie de la Parohia Bisericii Sfanta Maria din Gatineau si grupul vesel al scolii Junimea Româna din Montreal si-au dat mana pentru a organiza un eveniment memorabil, ce este o traditie anuala: intalnirea de suflet a românilor de pe continentul american! Pe lânga momente artistice si bucate traditionale, ne asteapta muzica, dans si voie-buna, jocuri in aer liber, regasiri si intâlniri de neuitat! Vedeta acestei intalniri va fi solidaritatea tuturor celor ce simt româneste! Sunt invitati toti vorbitorii de limba româna si oricine doreste sa petreaca momente de neuitat, haideti sa fim impreuna,  sa ne cunoastem intr-un cadru idilic si festiv!

Serbare câmpeneasca intr-un loc mirific, la poalele padurii, gratar, produse românesti, expo, DJ, program artistic, jocuri in aer liber, dans si buna-dispozitie asigurate!

Dimineata sunteti invitati la Sfânta Liturghie la Biserica Sfânta Maria din Gatineau.

Sunt asteptati concetateni din orice regiune, important este sa fim impreuna si sa stabilim punti de comunicare! Este week-end prelungit in Canada (luni este concediu – Fête de la Reine), asa ca este o frumoasa ocazie sa sarbatorim româneste, pe ritmuri vesele si in pasi de dans!

Cod vestimentar sugerat: sfanta ie, costum popular, tricolor si alte simboluri românesti. Activitatea nu se anuleaza in caz de ploaie, se va desfasura in interior.

Nota Bene! Ne asumam dreptul sa aducem modificari programului, in functie de conditii neprevazute.

Fie ne vedem direct la adresa indicata, fie ne inscriem la excursia organizata de Junimea.

22 mai 2022 (duminica)  

De la 8:30  la 20:30

Invitam pe toti care doresc sa ne fie alaturi la aceasta sarbatoare (chiar daca nu sunteti membri ai scolii)!

Cod vestimentar: ia  romaneasca si tricolorul. In caz de ploaie, activitatea nu se anuleaza, se va desfasura in interior!

Desfasurarea activitatii:

  • Programul grupului din Montreal (autocar si masini personale):
  • Vizita Ambasadei României
  • Intalnire cu Preot Teofil Arsene si enoriasii de la Biserica Sfânta Maria
  • Dupa Utrenia care incepe dimineata, Sfanta Liturghie este intre orele 10:00-11:30.
  • Adresa Biserica Sfanta Maria: 45 Saint Jean-Bosco, Gatineau, QC, J8Y 3E9, Canada
  • La 12:00 incepe Festivalul Românilor de pretutindeni in Parc Hollow Glen. Deschidere oficiala la 13:00.
  • Vizita la Muzeul de istorie al Canadei, Colina Parlamentara si Festival lalelelor – 15:30
  • Plecarea autocarului spre Montreal: 18:30
  • Ajungem la Montreal spre 20:30.

(Va recomandam sa aveti 1-2 gustari pentru drum.)

Pret48 CAD (taxe si intrare la muzeu incluse). Va rugam sa pregatiti suma exacta in numerar si sa aveti cu dvs. legitimatiile de student/pensionar !

Suma include intrarea la muzeu, parcarile, transportul in autobuz disponibil intreaga zi, cu toaleta, ecran si difuzoare, aer conditionat si scaune confortabile.

Modalitati de inscriere: persoanele interesate sunt invitate sa plateasca in fiecare sâmbata, direct  la secretariat, numai in numerar, suma exacta.

Atentie, locurile sunt limitate !!       

INFO: contact@junimearomana.com

Va asteptam cu drag!

*Prin Legea nr. 299/2007, Parlamentul României a instituit Ziua Românilor de Pretutindeni, consfintind astfel apartenenta românilor din afara granitelor actuale, la viaţa poporului român, ca parte integranta a acestuia. Prin Legea nr. 101/2015 s-a stabilit ca aceasta zi nationala sa fie sarbatorita in ultima duminica a lunii mai.

**Scoala Junimea Româna – www.junimearomana.com – un proiect educativ, social si cultural dedicat copiilor si romanilor de pretutindeni. Va reamintim faptul ca Ziua Românilor de Pretutindeni este celebrata in fiecare an la scoala Junimea, alaturi de alte activitati menite sa intareasca sentimentul apartenentei la natiunea romana. Rendez-vous pe site pentru a viziona imagini din anii anteriori si la sediul din Montréal. (sectiunea Media, vezi Foto si Video)

 

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2022. Toate drepturile rezervate. Interzis să utilizați, copiați, distribuiți fără a preciza sursa. Credit fotografii : Sorin Grigorescu & echipa Junimea

Share This Story, Choose Your Platform!

INFORMATII DE CONTACT

Pavillon Lalemant, Secteur D3;
5625, avenue Decelles, Montreal, QC, H3T1W4 Canada


Telefon: 514-884-6530
Email: contact@junimeamontreal.org
Go to Top