Repetitio mater studiorum est.  La répétition est la mère de l’apprentissage. Repetiția este mama învățăturii.

VĂ INVITĂM LA GALA MERITAS 2022

Montaj artistic AICIGala Meritas – zoom AICI Fotografii AICI

 

Evenimentul va avea loc :

  • Sâmbătă 11 iunie 2022
  • Ora : 11:00
  • Locație:  Școala Junimea Română – Collège Brébeuf, Pavilion Lalemant – Sala G1.62.72 (imediat la intrare pe partea dreaptă, vis-à-vis de recepție)
  • Adresă: 5625, avenue Decelles, Montréal (QC),  H3T 1W4
    Intrare gratuită / Parcare gratuită

 

ÎN PROGRAM:

  • Spectacol muzical și vernisaj;
  • Discurs invitați oficiali;
  • Înmânare de premii, coronițe și diplome.

Susțineți un CAMPION!

Vă așteptăm cu drag să încurajăm copiii să-și urmeze pasiunea și să le cultivăm dragostea față de tradițiile și cultura românească!

 

Gaudeamus igitur!  📘🏆📕     Premianți de top și sponsorii lor!  📘🏆📕  Să fim împreună pentru a înălța copiii spre împlinire!  📘🏆📕

 

În numele echipei școlii Junimea Română, vă urăm un cordial bun venit și vă așteptăm cu inima deschisă să ne bucurăm împreună de performanța românească pe mealeaguri canadiene.

Amintirile acestui moment festiv, GALA MERITAS, vor constitui un reper memorabil și prețios pentru toți elevii noștri care sunt onorați pentru eforturile lor de pe parcursul anului școlar.

Motto-ul nostru de anul acesta este « Repetitio mater studiorum est.  La répétition est la mère de l’apprentissage. Repetiția este mama învățăturii. », ceea ce semnifică să perseverezi constant și astfel vei evolua sigur; expresia evidențiază faptul că pentru a învăța trebuie să repeți. Această modalitate îi va ajuta pe cei mici să își dezvolte personalitatea și să învețe lucruri noi mai ușor. Repetiția este o metodă de studiu în sine, iar studiul este atât de important în evoluția unei persoane. Informația este cea care desparte persoanele la nivel intelectual. Cei care au o cultură generală bogată și excelează într-un anumit domeniu se cunosc. Chiar dacă unii procesează informația mai ușor și ei la rândul lor au avut nevoie de repetiție, pentru a ajunge acolo unde își doresc.

Noi avem deja la activ reușita la concursuri internaționale, dar mai ales o abordare pedagogică incluzivă, care încurajează reușita de a se autocunoaște, de a se asculta pe sine însuși, de a avea încredere și respect de sine.

 

Pe lângă aspectul pedagogic, avem ca misiune să insuflăm copilului înțelepciunea de a fi conștient de valoarea sa personală, de forțele și de limitele sale. Să fii în competiție cu sine însuși este un principiu sănătos, unde puctul de reper este progresul, pe care orice copil îl poate realiza muncind în ritmul său, perseverând și fiind înconjurat de exemple bune, de susținere pedagogică.

 

Pentru ei, copiii, ne-am unit forțele și lucrăm cu atât entuziasm în cadrul proiectului Junimea Română -școala pentru minte, inimă și cultură- ce susține mereu bunăstarea tinerelor generații și a familiei!

 

Las să vorbească despre principiile noastre sănătoase Gaudeamus Igitur  (Să ne bucurăm, așadar), imnul studenților din secolul al XIII-lea:

Gaudeamus igitur / iuvenes dum sumus!

(Să ne bucurăm, așadar, Cât încă suntem tineri !)

Trăiască școala!

Trăiască profesorii!

Trăiască fiecare-ntrebător!

Trăiască fiecare-ntrebătoare!

Fie ca ei să-nflorească de-a pururi!

Trăiască patria

Și cei ce-o conduc!

Trăiască-ne orașul

Și binefăcătorii acestuia

Care, prin caritatea lor, ne oferă siguranță!

 

Numit mai simplu Gaudeamus, reprezintă o adevarataă odă a altruismului și a curajului de a continua pe această cale a dăruirii, fiind recunoscut de asemenea și cu numele De brevitate vitae (“Despre scurtimea vieții”).

 

Să continuăm împreună munca noastră importantă ce are drept misiune reușita școlară și personală a copiilor!

Veniți alături de noi! Avem ocazia să ne conjugăm cunoștințele, experiența de viață, energia, eforturile pentru a îndruma tinerele generații în drumul lor spre devenire.

Să fim împreună, de dragul copiilor!

GALA MERITAS 2021 – Montaj video AICIFotografii AICI

GALA MERITAS 2020

FOTO GALA MERITAS 2019

VIDEO GALA MERITAS 2019

GALA MERITAS 2018

FOTO GALA MÉRITAS 2018

GALA MERITAS 2017 Scoala Junimea Romana din Montreal

GALA MERITAS 2017

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2022. Toate drepturile rezervate.  Credit fotografii : Sorin Grigorescu și echipa Junimea.