Gaudeamus igitur! – Să ne bucurăm!

VA INVITAM LA GALA MERITAS 2021

Montaj video AICI

Evenimentul va avea loc :

  • Sâmbata 12 iunie 2021
  • Ora : 10h (care corespunde orei 17:00 in România)
  • Loc : online Apasati AICI pentru eveniment : Join Zoom Meeting ID: 849 2850 6904  Passcode: Junimea

Oriunde ne-am afla in lume, printr-un simplu click ne putem conecta cu toții la aceeași vibrație, intr-o întâlnire transoceanică de suflet.

 

IN PROGRAM:

  • Spectacol muzical si vernisaj;
  • Discurs invitati oficiali;
  • Inmanare de premii, coronite si diplome.

Sustineti un CAMPION!

Va asteptam cu drag sa incurajam copiii sa-si urmeze pasiunea si sa le cultivam dragostea fata de traditiile si cultura româneasca!

 

Gaudeamus igitur!  📘🏆📕     Premianti de top si sponsorii lor!  📘🏆📕  Sa fim impreuna pentru a inalta copiii spre implinire!  📘🏆📕

 

In numele echipei scolii Junimea Româna, va uram un cordial bun venit si va asteptam cu inima deschisa sa ne bucuram impreuna de performanta româneasca pe mealeaguri canadiene.

Amintirile acestui moment festiv, GALA MERITAS, va ramâne un reper memorabil si pretios pentru toti elevii nostri care sunt onorati pentru eforturile lor de pe parcursul anului scolar.

Motto-ul nostru de anul acesta este « Maximus in minimis », ceea ce semnifica sa fii grandios pâna in cele mai mici detalii.

Noi avem deja la activ reusita la concursuri internationale, dar mai ales o abordare pedagogica incluziva, care incurajeaza reusita de a se autocunoaste, de a se asculta pe sine insusi, de a avea incredere si respect de sine.

 

Pe lânga aspectul pedagogic, avem ca misiune sa insuflam copilului intelepciunea de a fi constient de valoarea sa personala, de fortele si de limitele sale. Sa fii in competitie cu sine insusi este un principiu sanatos, unde puctul de reper este progresul, pe care orice copil il poate realiza muncind in ritmul sau, perseverând si fiind inconjurat de exemple bune, de sustinere pedagogica.

 

Pentru ei, copiii, ne-am unit fortele si lucram cu atât entuziasm in cadrul proiectului Junimea Româna, scoala de sâmbata ce sustine mereu bunastarea tinerilor si a familiei!

 

Las sa vorbeasca despre principiile noastre sanatoase Gaudeamus Igitur  (Sa ne bucuram, asadar), imnul studentilor din secolul al XIII-lea:

Gaudeamus igitur / iuvenes dum sumus!

(Să ne bucurăm, așadar, Cât încă suntem tineri !)

Trăiască școala!

Trăiască profesorii!

Trăiască fiecare-ntrebător!

Trăiască fiecare-ntrebătoare!

Fie ca ei să-nflorească de-a pururi!

Trăiască patria

Și cei ce-o conduc!

Trăiască-ne orașul

Și binefăcătorii acestuia

Care, prin caritatea lor, ne oferă siguranță!

 

Numit mai simplu Gaudeamus, reprezinta o adevarata oda a altruismului si a curajului de a continua pe aceasta cale a daruirii, fiind recunoscut de asemenea si cu numele De brevitate vitae (“Despre scurtimea vieții”).

 

Sa continuam impreuna munca noastra importanta ce are drept misiune reusita scolara si personala a copiilor!

Veniti alaturi de noi! Avem ocazia sa ne conjugam cunostintele, experienta de viata, energia, eforturile pentru a indruma tinerele generatii in drumul lor spre devenire.

Să fim împreună, de dragul copiilor!

FOTO GALA MERITAS 2019

VIDEO GALA MERITAS 2019

GALA MERITAS 2018

FOTO GALA MÉRITAS 2018

GALA MERITAS 2017 Scoala Junimea Romana din Montreal

GALA MERITAS 2017

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2021. Toate drepturile rezervate.  Credit fotografii : Sorin Grigorescu și echipa Junimea.