Cine suntem?

JUNIMEA ROMÂNĂ DIN MONTREAL

este o școală de sâmbătă cu predare în limbile română, franceză și engleză pentru copii de la 4 la 18 ani.

Arc peste timp, legătura între generații

Proiect ingenios și curajos, cu valențe educative profunde, școala Junimea Română din Montreal aduce o fărâmă de cultură și civilizație românească în oceanul multiculturalismului canadian.

Bazată pe dezvoltarea inteligenței creative, a capacității de adaptare și a gândirii inventive, școala românească din Montreal oferă un alt fel de educație, prin intermediul unui colectiv de dascăli dedicați, orientați către perpetuarea valorilor de suflet, a promovării excelenței și spiritului competitiv. Pe lângă un demers educațional de calitate, asigurăm un cadru prietenos ce încurajează dezvoltarea la maxim a poțentialului copiilor la care cultivăm aptitudinile și talentul, încrederea și respectul de sine (atât din puct de vedere academic, cât și social).

Integrarea armonioasă a identității românești în actualitatea canadiană contribuie definitoriu la completarea personalității copiilor noștrii. Acest aspect ne preocupă în mod constant; de altfel, cursurile și activitățile noastre oferă posibilitatea de participare a elevilor canadieni ‘‘de souche’’ sau de diverse origini.

Elevii de la școala Junimea au oportunitatea să participe la serbările și expozițiile școlii aproape lunar, de asemenea sunt invitați pe scena unor festivaluri canadiene de anvergură. Organizăm deplasări și întâlniri cu personalități sau cu oficiali, ceea ce oferă copiilor posibilitatea de a veni în contact cu medii stimulante și cu exemple de viață demne de urmat. Cu atenție și tact pedagogic, adaptăm în permanență materialele didactice, metodele creative, ludice și activ-participative în funcție de nivelul de înțelegere al fiecărui elev.

În fiecare vară există posibilitatea de a ne deplasa în tabăra de la Sulina, care reunește copii și tineri români din diasporă. Acest cumul de activități captivante reprezintă o excelentă metodă de a restabili un contact al tinerilor cu țara de origine și cu cultura țării de adopție, contact esențial în formarea personalității individului și a conștiinței de sine.

Porți deschise către copiii de pretutindeni, în fiecare sâmbătă, între 9h00 - 16h00

Junimea Româna din Montreal oferă o gamă largă de cursuri prin care profesori, elevi și părinți caută un suport educativ riguros și competent de perfecționare școlară, bazat pe comunicare, colaborare și susținere reciprocă.

Școala Junimea Română reprezintă:

  • mediu stimulant și agreabil care reunește români de pretutindeni, atât virtual, cât și în faptă;
  • pepiniera de idei și minți creative ce generează proiecte concrete și entuziaste;
  • cadru educativ și cultural care valorifică profesioniști de origine română;
  • arc peste timp și peste Ocean, menit să perpetueze valorile românești dincolo de granițele țării;
  • punte de legătură cu societatea de adopție, energie efervescentă în proiecte interculturale și originale;
  • mediu securitar, unde părinții își pot lăsa copiii pe parcursul întregii zile de sâmbăta, fără să plătească service de garde;
  • prilej de a lega prietenii, de a dezvolta relații și proiecte în comun.

Vă așteptăm cu drag!

Otilia Tunaru

Fondator și coordonator Junimea Română din Montreal – Școala pentru minte, inimă și cultură

[custom-facebook-feed]