Cine suntem?

JUNIMEA ROMANA DIN MONTREAL

este o scoala de sambata cu predare in limbile romana, franceza si engleza pentru copii de la 4 la 16 ani.

Arc peste timp, legatura intre generatii

Proiect ingenios si curajos, cu valente educative profunde, scoala Junimea Romana din Montréal aduce o farama de cultura si civilizatie romaneasca in oceanul multiculturalismului canadian.

Bazata pe dezvoltarea inteligentei creative, a capacitatii de adaptare si a gandirii inventive, scoala romaneasca din Montreal ofera un alt fel de educatie, prin intermediul unui colectiv de dascali dedicati, orientati catre perpetuarea valorilor de suflet, a promovarii excelentei si spiritului competitiv. Pe langa un demers educational de calitate, asiguram un cadru prietenos ce incurajeaza dezvoltarea la maxim a potentialului copiilor la care cultivam aptitudinile si talentul, increderea si respectul de sine (atat din puct de vedere academic, cat si social).

Integrarea armonioasa a identitatii romanesti in actualitatea canadiana contribuie definitoriu la completarea personalitatii copiilor nostrii. Acest aspect ne preocupa in mod constant; de altfel, cursurile si activitatile noastre ofera posibilitatea de participare a elevilor canadieni ‘‘de souche’’ sau de diverse origini.

Elevii de la scoala Junimea Romana din Montréal au oportunitatea sa participe la serbarile si expozitiile scolii aproape lunar, de asemenea sunt invitati pe scena unor festivaluri canadiene de anvergura. Organizam deplasari si intalniri cu personalitati sau cu oficiali, ceea ce ofera copiilor posibilitatea de a veni in contact cu medii stimulante si cu exemple de viata demne de urmat. Cu atentie si tact pedagogic, adaptam in permanenta materialele didactice, metodele creative, ludice si activ-participative in functie de nivelul de intelegere al fiecarui elev.

In fiecare vara exista posibilitatea de a ne deplasa in tabara de la Sulina, care reuneste copii si tineri romani din diaspora. Acest cumul de activitati captivante reprezinta o excelenta metoda de a restabili un contact al tinerilor cu tara de origine si cu cultura tarii de adoptie, contact esential in formarea personalitatii individului si a constiintei de sine.

Porti deschise catre copiii de pretutindeni, in fiecare sambata, intre 9h00 - 16h00

Junimea Româna din Montreal ofera o gama larga de cursuri prin care profesori, elevi si parinti cauta un suport educativ riguros si competent de perfectionare scolara, bazat pe comunicare, colaborare si sustinere reciproca.

Scoala Junimea Romana reprezinta:

  • mediu stimulant si agreabil care reuneste romani de pretutindeni, atat virtual, cat si in fapta;
  • pepiniera de idei si minti creative ce genereaza proiecte concrete si entuziaste;
  • cadru educativ si cultural care valorifica profesionisti de origine romana;
  • arc peste timp si peste Ocean, menit sa perpetueze valorile romanesti dincolo de granitele tarii;
  • punte de legatura cu societatea de adoptie, energie efervescenta in proiecte interculturale si originale;
  • mediu securitar, unde parintii isi pot lasa copiii pe parcursul intregii zile de sambata,fara sa plateasca service de garde;
  • prilej de a lega prietenii, de a dezvolta relatii si proiecte in comun.

Va asteptam cu drag!

Otilia Tunaru

Coordonator Junimea Romana din Montreal-Scoala pentru minte, inima si cultura

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error