Scoala Junimea are o misiune educativa si culturala, la care in timp, prin forta imprejurarilor, s-a adaugat misiunea sociala de intrajutorare. Cu ocazia aniversarii a primului deceniu al scolii Junimea Romana, a fost inaugurat un Centre d’écoute – Centru de indrumare psihologica si vocationala ce are doua obiective :

-sa indrume copiii si adultii de orice varsta in gasirea unei meserii si preocuparilor care sa le aduca multumire sufleteasca;

-sa asigure sprijin pe toate planurile, inclusiv psihologic, copiilor si parintilor, adolescentilor si adultilor de orice varsta.

In prezent ne confruntam cu o realitate pe care noi nu am cunoscut-o in copilarie. Dependenta tehnologica este o boala si o realitate a zilelor noastre, iar efectele sale nu sunt vizibile de la inceput, in plus nu stim sa recunoastem simptomele si cum sa reactionam mai bine. Utilizarea tabletelor si a telefoanelor este tot mai raspandita, in unele scoli manualele sunt electronice si tot mai mult se lucreaza pe ecrane, iar generatia de astazi nu este pregatita sa se protejeze de acest gen de dependenta ce poate duce chiar la declansarea de boli mentale. De asemeni, fumatul de « iarba » care este recent legalizat in Canada ori consumul de droguri, mai usoare sau mai puternice, in amestec cu alcool ori bauturi energizante, reprezinta o alta realitate cu care se confrunta tinerii, mai bine zis o traiesc din plin. Iar noi, parintii, nu suntem intotdeauna pregatiti ca sa avem diplomatia sau informatiile necesare pentru a discuta ori proteja eficient copiii, tinerii din anturajul nostru.

In cadrul Centrului de indrumare psihologica si vocationala, vor lucra :

– Doamna Diana Moldoveanu -cu studii in psihologie- va fi prezenta in ficare sambata intre 9h30 si 15h si va oferi o serie de ateliere pentru parinti, precum si rendez-vous personalizat oricarei persoane ce doreste sa isi deschida sufletul ori sa ceara o opinie.

– Doamna Valeria Todoran – consiliera cu studii in resurse umane si in cautarea unui loc de munca.

Este bine sa se programeze ora dorita prin e-mail la secretariat : contact@junimearomana.com

Adresa scolii Junimea Romana : 5625, avenue Decelles, , H3T1W4, Montréal (Québec), aproape de metroul Cote des Neiges. Parcarea este gratuita. INFO : contact@junimearomana.com sau celular : 514 884-6530.