Concursul Cangur va fi  online sâmbătă 28 martie (clasele 7-12 secundar) și duminică 29 martie 2020 (clasele 1-6).

Mult succes olimpicilor junimiști!

Sâmbătă 28 martie și duminică 29 martie avem concursul internațional de logică Kangourou unde elevii noștri  vor competiționa online. Haideți să le ținem pumnii și să le urăm succes campionilor junimiști! Vă iubim, dragi copii, urmați-vă zborul către Înalt!

Dupa o perioadă de derută și de panică socială, ne-am întors la studiu și am îndrumat copiii virtual. Este foarte important să nu ne oprim și să le inspirăm speranță, încredere și motivații constructive.

Acest concurs internațional  reprezintă competiția cea mai cunoscută în domeniul matematicii la nivel mondial, adunând mai mult de 5 milioane de participanți în fiecare an, din 43 țări diferite. Pe lângă noțiuni solide în matematică, această olimpiadă solicită cunoștințe de logică, intuiție, imaginație, gândire creativă și aplicată, rapiditate și acuratețe în gândire, capacitatea de a selecționa rapid deciziile cele mai bune.  Acest concours are loc o dată pe an, de obicei în ultima duminică din luna martie. Pot să particpe elevi începând cu clasa I până la final de liceu (secondaire), de asemeni studenți. Adulții pot competiționa, având o secțiune special rezervată pentru ei.

 

Informații despre concursul canadian de logică și matematică Kangourou  aici:

Montreal / Concordia University

Ildiko Pelczer

montreal@mathkangaroocanada.com

Concordia University

Montreal, QC H3H 0A1

Junimea Română, din 2010 – Fondator și coordonator – Otilia Tunaru – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler pentru Școala Junimea.

© Junimea Română 2020. Toate drepturile rezervate. Interzis să utilizați, copiați, distribuiți fără a preciza sursa. Credit fotografii : Sorin Grigorescu