DE CE SĂ VENIȚI LA ȘCOALA JUNIMEA ROMÂNĂ?

1. Școala Junimea a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler.

Pe 29 noiembrie 2019 rezultatele excelente si munca intregii echipe au fost recompensate prin decret prezidential, fondatoarea si directoarea scolii Otilia Tunaru primind Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler. Cititi articolele:

2. Unica școală de limba română din regiunea metropolei Montreal.

Proiectul Școala Junimea Română este un arc peste timp și peste ocean, menit să perpetueze valorile românești dincolo de granițele țării. E un mediu stimulant și agreabil care reunește români de pretutindeni, atât virtual, cât și în faptă. E o punte de legatură cu societatea de adopție, o energie efervescentă în proiecte interculturale.

3. Reușita școlară

Oferim copiilor un support competent de învățare logică, de perfecționare a cunoștintelor și a încrederii în sine, de pregătire pentru examenele de la minister și admitere la secondaire. Programul școlii e o combinație între valorile romănești și programul de educație canadian, astfel încât elevii noștri să-și mărească șansele de reușită școlară. Ținem să subliniem că pentru o educație de calitate e necesară o bună comunicare profesor-elev-părinte, de aceea punem accent sporit pe legătura umană și pe grija pentru a respecta ritmul de evoluție al fiecarui copil în parte.

4. Talent

Creăm un mediu stimulant unde copiii își descoperă și își dezvoltă talentele, participă la diverse evenimente culturale, la ateliere și excursii cu scop didacitc.

5. Creativitate

Constituim o pepinieră de idei și minți creative ce generează proiecte concrete și entuziaste. Favorizăm puterea imaginației, cultivarea inteligenței emoționale și a gândirii inventive în cadrul cursurilor academice și artistice. Spectacolele și expozitiile noastre sunt încărcate de vibrația pasiunii și de gustul pentru frumos.

6. Încredere și curaj

Cu tact și prin demers pedagogic bazat pe exemple inspirante, pregătim copiii să participe la concursuri ori activități ce consolidează competențe personale și abilități sociale.

7. Performanțe

Îi îndrumăm pe elevi să participe la diverse vernisaje, concursuri naționale și internaționale, precum Kangourou des mathématiques, AQJM, campionate de șah și de karate. În fiecare an copiii noștri se clasează pe locuri de frunte, obținând diplôme și medalii, dar mai ales satisfacția muncii lor, strategia lucrului bine făcut și pasiunea pentru cunoaștere.

8. Profesori dedicați

Colectivul de dascăli dedicați promovează valorile de suflet, educația de calitate și spiritul competitiv, într-un cadru prietenos. Relațiile armonioase dintre profesori și copii și atitudinea apreciativ-constructivă contribuie la formarea unei personalități echilibrate.

9. Mediu securitar

Oferim un mediu securitar, curat și organizat, unde părinții își pot lăsa copiii pe parcursul întregii zile de sâmbătă, fără să plătească service de garde.

10. Activități culturale românești

Organizăm diverse activități pentru a promova valorile și tradițiile românești. Omagiem poeți români, marcăm evenimente naționale, sărbătorim Paștele și Crăciunul conform tradițiilor românești, inaugurăm expoziții, invităm personalități ca să partejeze secretele succesului lor și vizităm atracții turistice educative în Montreal și în exterior.

11. Prietenii durabile

Școala oferă un bun prilej de a lega prietenii, de a dezvolta relații și proiecte în comun. Mulți copii care se simt instrăinați la școala obișnuită, își găsesc aici prieteni de durată, familiile devin prietene, sărbătoresc împreună zilele de naștere sau merg în vacanță. Bunele maniere, codul moral, solidaritatea și alte valori de suflet sunt predate încă de la prematernel.