DE CE SA VENITI LA SCOALA JUNIMEA ROMANA?

1. Unica scoala de limba romana din Montreal

Proiectul Scoala Junimea Romana este un arc peste timp si peste ocean, menit sa perpetueze valorile romanesti dincolo de granitele tarii. E un mediu stimulant si agreabil care reuneste romani de pretutindeni, atat virtual, cat si in fapta. E o punte de legatura cu societatea de adoptie, o energie efervescenta in proiecte interculturale.

2. Reusita scolara

Oferim copiilor un support competent de invatare logica, de perfectionare a cunostintelor si a increderii in sine, de pregatire pentru examenele de la minister si admitere la secondaire. Programul scolii e o combinatie intre valorile romanesti si programul de educatie canadian, astfel incat elevii nostri sa-si mareasca sansele de reusita scolara. Tinem sa subliniem ca pentru o educatie de calitate e necesara o buna comunicare profesor-elev-parinte, de aceea punem accent sporit pe legatura umana si pe grija pentru a respecta ritmul de evolutie al fiecarui copil in parte.

3. Talent

Cream un mediu stimulant unde copiii isi descopera si isi dezvolta talentele, participa la diverse evenimente culturale, la ateliere si excursii cu scop didacitc.

4. Creativitate

Constituim o pepiniera de idei si minti creative ce genereaza proiecte concrete si entuziaste. Favorizam puterea imaginatiei, cultivarea inteligentei emotionale si a gandirii inventive in cadrul cursurilor academice si artistice. Spectacolele si expozitiile noastre sunt incarcate de vibratia pasiunii si de gustul pentru frumos.

5. Incredere si curaj

Cu tact si prin demers pedagogic bazat pe exemple inspirante, pregatim copiii sa participe la concursuri ori activitati ce consolideaza competente personale si abilitati sociale.

6. Performante

Ii indrumam pe elevi sa participe la diverse vernisaje, concursuri nationale si internationale, precum Kangourou des mathématiques, AQJM, campionate de sah si de karate. In fiecare an copiii nostri se claseaza pe locuri de frunte, obtinand diplôme si medalii, dar mai ales satisfactia muncii lor, strategia lucrului bine facut si pasiunea pentru cunoastere.

7. Profesori dedicati

Colectivul de dascali dedicati promoveaza valorile de suflet, educatia de calitate si spiritul competitiv, intr-un cadru prietenos. Relatiile armonioase dintre profesori si copii si atitudinea apreciativ-constructiva contribuie la formarea unei personalitati echilibrate.

8. Mediu securitar

Oferim un mediu securitar, curat si organizat, unde parintii isi pot lasa copiii pe parcursul intregii zile de sambata, fara sa plateasca service de garde.

9. Activitati culturale romanesti

Organizam diverse activitati pentru a promova valorile si traditiile romanesti. Omagiem poeti romani, marcam evenimente nationale, sarbatorim Pastele si Craciunul conform traditiilor romansesti, inauguram expozitii, invitam personalitati ca sa partejeze secretele succesului lor si vizitam atractii turistice educative in Montreal si in exterior.

10. Prietenii durabile

Scoala ofera un bun prilej de a lega prietenii, de a dezvolta relatii si proiecte in comun. Multi copii care se simt instrainati la scoala obisnuita, isi gasesc aici prieteni de durata, familiile devin prietene, sarbatoresc impreuna zilele de nastere sau merg in vacanta. Bunele maniere, codul moral, solidaritatea si alte valori de suflet sunt predate inca de la prematernel.